Dota Underlords – Saveti za početnike

Dota Underlords – Saveti za početnike

Dota Underlords više nije toliko nova igra, kao ni ceo žanr Auto Battlera, ali kao i svaki popularni naslov, novih igrača ima uvek. Mnogi su već naučili osnovne taktike i načine igranja, ali isto tako postoji i veliki broj igrača, koji se možda ne snalazi najbolje na tabli. Zato smo mi tu da podelimo par osnovnih saveta za početnika:

Obratite dodatnu pažnju na vaše zlatnike! Ako ste već upoznati sa igrom, znate kako funkcioniše ”interest” (kamata). Ukoliko imate 10 zlatnika, dobijate bonus jedan, ukoliko imate 20 zlatnika, dobijate 20. Razumete kako funkcioniše. Maksimalan bonus je 50. Ukoliko se nalazite na brojci od 9,19,29,39,49, a imate višak na klupi, slobodno podajte određenu figuricu, kako bi prešli crtu. Takođe, za taj bonus računaju se vaši zlatnici pre battle faze. Iz tog razloga, ukoliko se nalazite sa 13 znatnika i hoćete da kupite npr. Meduzu, a ne želite da je ubacite odmah na tablu, sačekajte da počne battle faza, jer će tu u tom slučaju svakako dobiti bonus zlatnik, za razliku od slučaja gde ste je kupili pre.

 

Naučite kada da se levelujete! Ovo je nešto šte će vremenom doći samo od sebe, ali opet postoji par rundi, kada se definitvno isplati više da se izlevelujete. Runda 5 je savršen primer ovoga, pošto vam je jedan xp boost dovoljan za ceo level, a može biti značajan da nastavite vaš pobednički niz. Ne treba na samom startu preterano žuriti sa XPom, osim ako ne želite da držite što duže možete vaš niz.

Levelujte vaše Tier 1 jedinice što pre možete! Na samom početku mnogo je važnije levelovati jednince nego juriti alijanse. Na tabli od pet jedinica u početnih 10ak rundi, presudiće leveli, a ne tierovi i alijanse.

Ne isplati se vezate se na jednu Alijansu od samog početka. Nikada ne znate kada ćete dobiti više jedinica neke alijanse i neretko se dešava da će te potpuno promeniti taktiku, iako ste se fokusirali na jednu stvar. Zato, budite spremni da menjate vaše Alijanse i taktike u trenutku!

Nemojte se plašiti da kupite heroje! Veoma je lako prodati heroja, tako da, ukoliko ne ugrožavate vaš interest, slobodno potrošite par na heroje, dok vam se ne napuni klupi. Niko vam ne brani da ih prodate odmah u sledećoj rundi, a cena je ista.

Obratite pažnju na vašu tablu! Iako ste možda nekad jači, zbog lošeg pozicioniranja nećete pobediti. Nekada vaše jedinice trebaju da bude zajedno, a nekad je možda bolje i da je poređate u određenu rotaciju. Sve zavisi od vaših prtoivnika i njihovih taktika!

Ovo su samo neke osnovne stvari, koji bi mogle da vam pomognu. Zapratite nas za sve informacija vezane za Dota Underlords.

Related Articles